Favoriete iPad apps #1

Mijn dag begint met een kop koffie en een rondje opruimen en schoonmaken. Heel oninteressant en nogal burgerlijk, just how this grandma likes it. Wanneer ik klaar ben met het huis en Noor lekker in de box zit, start ik de laptop of de iPad op. Sinds ik mijn iPad heb (kerst 2020, beste cadeau ooit), is dat ding niet meer uit mijn leven weg te denken. Maar ik moet toegeven, toen ik hem net had, wist ik niet zo goed wat ik er precies mee moest doen en misschien jij ook niet… Daarom deel ik mijn favoriete iPad apps graag met je!

Zoals je misschien al wist, ben ik dol op digitaal tekenen. Ik deel vaker leuke goodies die ik zelf getekend heb op mijn iPad en die goodies teken ik in ProCreate. In het begin was ik wel overweldigd, hoor. Niet eens zozeer door de opties van de app zelf, maar door alles wat ik graag wilde tekenen, haha. ProCreate is zeer gemakkelijk onder de knie te krijgen. Alles staat duidelijk aangegeven, je kan tekenen met lagen en er zijn al enorm veel vooringestelde brushes. Wel is het zo dat er een paar trucjes zijn om bijvoorbeeld rechte lijnen of een perfecte cirkel te tekenen. Deze trucjes staan niet in ProCreate zelf en je zou zelf een aantal dingen kunnen proberen, maar je kan natuurlijk ook even Google-en hoe het werkt. Er bestaan veel video’s op YouTube waarin mensen dit soort trucs met je delen. De truc van bijvoorbeeld de rechte lijn is dat je je lijn niet los moet laten tot hij recht is, dus moeilijk is het echt niet! ProCreate is alleen beschikbaar in de App Store en kost eenmalig €11,99. Deze aankoop is dus eenmalig en de app heeft geen abonnementskosten.

De app die ervoor zorgt dat ik elke dag weer de iPad pak, is 100% de app GoodNotes 5. Deze app is een hele simpele app die eigenlijk is gemaakt om notities te maken. Klinkt saai, is het ook een beetje (wanneer je nog niet weet wat je er nog meer mee kan!). Wat er zo fijn is aan GoodNotes 5, is dat je hele agenda’s en notitieboeken kan kopen via bijvoorbeeld DashPlanner (love it, have it), die download je naar je apparaat en installeer je dan in GoodNotes 5. Ik heb mijn hele agenda, boodschappenlijsten, dagboek, Turkse lessen en nog veel meer staan in deze app. Alles is overzichtelijk en mooi, just how I like it! Ook handig: Alles in GoodNotes 5 wordt gesynct naar meerdere apparaten. Even tussendoor een aantekening maken op je telefoon, zorgt ervoor dat het ook bijgewerkt is op je iPad/iMac. GoodNotes 5 is een gratis app en is alleen beschikbaar in de App Store. Extra content, zoals planners en notitieboekjes, zijn apart verkrijgbaar.

Op nummer drie de app die vrijwel iedereen wel kent (en gebruikt), Canva. Wanneer ik een afbeelding wil bewerken voor mijn blog of wanneer ik een mooie Pin wil maken voor op Pinterest, open ik deze app. Voor de mensen die Canva nog niet kennen: Canva is een ontwerpplatform. In deze app kan je zelf afbeeldingen bewerken, logo’s of zelfs infographics maken. De opties zijn vrijwel eindeloos, vooral als je een Premium account hebt, maar ook gratis is de app goed te gebruiken. Canva is ook te gebruiken op laptop/pc zonder app! De Canva-app is gratis in de App Store. Een Premium abonnement is maandelijks te verkrijgen vanaf €11,99.

Nu ben ik wel heel benieuwd naar jouw favoriete app voor de iPad, laat je het me weten hieronder?

5 Reacties

 1. Saar

  ProCreate is ook mijn favoriete app. Verder gebruik ik mijn iPad vooral om series op te kijken en spelletjes op te doen hahaha.

  Antwoord
  • Kimberley

   Ik ben echt dol op ProCreate, zo leuk dat jij dat ook gebruikt!

   Antwoord
 2. Saskia

  Leuk om te lezen! Cava gebruik ik veel op de computer voor mijn blog 🙂

  Antwoord
 3. Nicole Orriëns

  Mijn dochter tekent ook op haar Apple computer, dat lijkt me wel vergelijkbaar? Ik ga haar zeker tippen over deze app.

  Antwoord
 4. Yova

  Heel leuk om te lezen hoe iPad werken. Ik heb helaas geen iPad. Het kan altijd zo handig zijn. Wij werken altijd via pc en laptop. Ik wens jou fijne dag.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen?

Februari Wallpapers: Happy Valentine’s!

Het is februari 2023, de eerste maand van het jaar is alweer voorbij. Ik weet niet hoe het bij jou was, maar bij ons leek januari eeuwig te duren. We vierden de verjaardag van...

Januari Wallpapers: Gelukkig nieuwjaar!

Het is januari 2023, gelukkig nieuwjaar! Tijd voor goede voornemens (of juist lekker een keer niet?), het maken van een frisse start en uitrusten. December was druk, maar januari...

Pinterest: Pins laten opvallen & gratis templates

Contentcreator of niet, je hebt er vast al eens van gehoord: Pinterest. Pinterest is een zoekmachine, net als Google. Alleen werkt Pinterest toch niet helemaal hetzelfde. Je kan...

Een linktree maken, zo doe je dat

Je ziet ze steeds vaker langskomen op Instagram, TikTok en andere socials: Linktrees. Wat is een linktree? Een linktree is een simpele (landings)pagina met daarop meerdere...

Goodies: Autumn Wallpaper

Oké oké, we weten het. Ik ben gek op de herfst. Alles aan de herfst voelt gewoon zo gezellig! De blaadjes die van de bomen vallen en de straten oranje/bruin kleuren. Pompoenen in...

Maandoverzicht #5

Dit was december en dit is mijn laatste maandoverzicht van dit jaar alweer. De jaren lijken steeds sneller te gaan en ook dit jaar is weer voorbij gevlógen. Ik schreef er al over...

Lijstje: Dit was 2022

Het afgelopen jaar was druk. Drukker dan normaal, maar dat is wel logisch. Norah is er nu ook bij, Kayla is begonnen met de Cito's van groep 8 en mijn paniekaanvallen kwamen in...

Maandoverzicht #4

Het is eind november en dat betekent dat er weer een maandoverzicht klaar staat. Deze maand waren we allemaal gezellig ziek, lekker na elkaar ook, haha. We hebben gelukkig nog...

Favoriete digitale planners

Tegenwoordig heb je overal wel een planner voor. Een studieplanner, een werkplanner, een persoonlijke planner, noem maar op. Ik ben er dol op, don't get me wrong, maar ik geef...

Favoriete babyproducten

Het krijgen van een baby is duur. Het krijgen van mijn vierde baby was een stuk minder duur. Waarom? Omdat ik precies wist wat ik wel en wat ik niet nodig zou hebben. Én omdat...

Webdesign en branding voor iedereen

Een website laten bouwen kost al snel honderden euro's. Webdesign is duur. Niet iedereen kan een website bouwen en er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden: Een...

Favoriete fonts #1

Als webdesigner heb ik een zwak voor het combineren van fonts. Twee fonts die elkaar complimenteren. Fonts voor een website, voor een Pin op Pinterest of voor een story op...