Maandoverzicht #1

Als ik dan weer blog, laat ik hiermee dan ook maar weer eens aan gaan beginnen. Toen ik Honeymint.org net begon, zaten we midden in een lockdown en viel er niet zoveel te vertellen. Elke dag was vrijwel hetzelfde en we gingen nergens heen. Nu is mijn leven ook niet dusdanig spannend dat ik enorme weekblogs kan maken, maar er gebeurt in ieder geval meer dan toen én er is nu een baby bij, dus dan ga ik gewoon steeds een maandoverzicht delen!

Even over de jongens

Op 11 maart was Jayden jarig. Hij werd dertien jaar, dus ik kan er niet meer onderuit en ik woon in een huis met een echte puber (send help). Oké, het hele puberale valt nog wel mee tot nu toe en op school doet hij het ook hartstikke goed. Hij kreeg na de cito-toets het advies havo/vwo en heeft nu, na een half jaar in de eerste, een advies gekregen voor het volgende jaar: 2 atheneum! Ben heel erg trots op hem en stiekem ook op mezelf, aangezien ik hem altijd help met zijn leerwerk, haha.

Het was ook weer de hoogste tijd voor Joah om een bezoekje te brengen aan de kapper. Dat klinkt heel makkelijk, maar we zijn echt al sinds zijn eerste op zoek naar een kapper die weet wat hij met zijn kruinen aan moet. Joah heeft precies een kruin op een vervelende plek, dus daar gaat zijn haar snel omhoog staan (dit is ook waarom we hem liefkozend Plukkie noemen, lol). We zijn nu uitgekomen bij een barbershop in het dorp en voor het eerst in jaren zit zijn haar echt leuk. We liepen er toevallig vanmiddag nog langs en toen zei Jo meteen ”We gaan weer snel hierheen, toch?”, dus ik denk ook dat hij het geslaagd vond!

Ook even over Noortje

Met Noortje gaat ook alles goed. Op 7 maart was ze alweer 4 maanden! Ze is deze maand ook zelfstandig gaan rollen. Ze probeerde het voor het eerst op 11 maart (makkelijk te onthouden, want Jay was jarig) en op 14 maart lukte het! Sindsdien is het verschonen en omkleden een heel avontuur geworden, haha.

Ook heeft Noor voor het eerst mijn oma gezien deze maand. Ik was al heel lang niet geweest wegens corona, dus het was fijn dat het weer kon. Verder hebben we het wandelen weer opgepakt, dus maken we gezellig met Norah en Bo lange wandelingen langs de weilanden achter ons huis. Het duurde even voor ik me weer goed genoeg voelde na de bevalling, maar ik kan nu eerlijk zeggen dat ik nergens meer last van heb *bedenk hier even die spierbal-emoji bij*

Ook leuk deze maand

Ook leuk: Deze maand weer eens wat nieuwe recepten uitgeprobeerd, zoals Koreaanse kip met rijst. De kinderen dronken er per kind een halve liter melk bij, want hij viel een beetje pittig uit, maar dat vonden Yil en ik alleen maar lekker. Het was de bedoeling dat ik er zelf buns bij zou maken, maar door omstandigheden (dat klonk minder heftig dan oorlog) was overal het bloem en zelfrijzend bakmeel uitverkocht, dus maakte ik er rijst bij. Klik hier even door voor het recept. Ik deelde het simpele recept voor mozzarella-panini’s al in mijn Instagramstories, maar misschien deel ik hem hier ook ooit nog eens. En ja, we aten ook weleens een “Hollands prakkie”, zoals spinazie met ei en vissticks, haha.

En dat was het alweer voor deze maand. Het was een drukke maand, waarin we het huis op orde hebben gemaakt (een kleine spring cleaning), we lekker gegeten hebben, op pad zijn geweest en we weer probeerden te wennen aan meer kunnen doen (zonder mondkapjes, wat nog steeds een beetje gek voelt). Volgende maand zijn Joah en ik jarig, dus het wordt vast een mooie maand!

Hoe was jouw maart?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *