
In mijn vorige blog over Notion, legde ik je al uit hoe je de coverfoto en het icoon op jouw persoonlijke Notion homepage kan veranderen. Op deze manier wordt je homepage steeds meer eigen! Maar er is meer, we kunnen ook de linkjes aanpassen én er zijn ook leuke extra widgets die je aan je homepage toe kunt voegen, zoals een countdown en zelfs een Spotifylijst. Hier leg ik je uit hoe je je kopteksten aanpast en hoe je nieuwe snelkoppelingen kan aanmaken op jouw Notion homepage!
De ondertitel aanpassen & iconen uitgelegd
We gaan meteen verder na het aanpassen van je titel. Ik heb mijn homepage “Honeymint Home” genoemd door de tekst te selecteren en direct aan te passen. Onder de titel vind je de ondertitel (erg logisch, haha). Deze kan je ook op dezelfde manier wijzigen. Ik verander “Organize everything in your life in one place.” in “Let’s get things done!”. Wanneer je deze tekst hebt geschreven en het opnieuw selecteert, zie je een pop-up tevoorschijn komen. Via deze pop-up kan je jouw tekst dikgedrukt, schuin, onderstreept en doorgestreept maken via de gebruikelijke iconen. Een icoon dat je misschien niet bekend voorkomt, is de hoofdletter A. Door op dit icoon te drukken, kan je de tekstkleur en/of achtergrondkleur van je tekst aanpassen.
Kopteksten en links op je Notion homepage aanpassen
Nu kunnen we beginnen aan het echte werk! Het aanpassen van je menu, kopteksten en snelkoppelingen op je homepage is het belangrijkste wat je kan doen om er echt voor te zorgen dat je homepage gepersonaliseerd is en goed is afgestemd op wat jíj wil. Je kan dezelfde indeling aanhouden als Notion, dat betekent dat je gebruik maakt van de twee kolommen die er al staan. Je past dan de kopteksten aan zoals je elke andere tekst aanpast (selecteren en iets anders invullen).
Ik maak één kolomkoptekst “Kalenders” en één kolomkoptekst maak ik “Persoonlijk”. Onder het kopje “Kalenders” zie je nu nog twee snelkoppelingen: Movie List en Recipes. Door met je muis over deze snelkoppelingen heen te zweven, zie je een plusje en een vakje met 6 puntjes tevoorschijn komen. Wanneer je op de 6 puntjes drukt, krijg je opties voor deze snelkoppeling te zien. Je kan hier de snelkoppeling verwijderen door ‘delete’ te kiezen. Wanneer je beide snelkoppelingen verwijderd hebt, beweeg je je muis over de vrije ruimte die nu ontstaan is onder je koptekst. Er verschijnt nu een lichtgrijze tekst die aangeeft dat je een commando in kunt geven wanneer je / typt. Klik op deze tekst en typ /. Je krijgt zo een lijst te zien van blokken die je in kunt voeren. Kies hier voor “Page”. Je krijgt nu een nieuwe pagina te zien die je de optie geeft om een pagina aan te maken met icoon, zonder icoon of dat je een template wil gebruiken. Ook zie je een aantal opties staan onderaan de database.
Omdat we nu werken onder het kopje “Kalender”, kies je voor de optie ‘calendar’ onderaan de database. Er is nu een lege pagina zichtbaar die aangeeft dat je een database moet kiezen voor je kalender. Geen paniek, je kan rechts kiezen voor een nieuwe database (+ new database). Klik op deze optie en er verschijnt een kalender op je pagina. Je kan hier weer een titel, een icoon en een cover aan je pagina geven, je mag deze stap natuurlijk overslaan. Hoewel ik wel echt een titel aan je pagina zou geven. Als je nu terug gaat naar je homepage zie je dat je een nieuwe snelkoppeling aangemaakt hebt op je homepage! En niet alleen dat, je hebt ook een kalender aangemaakt die je gemakkelijk in kunt vullen door op de plusjes bij de dagen te drukken.
Beknopte uitleg aanmaken snelkoppeling:
→ Typ / → Page → Pagina zonder icoon/Pagina met icoon/ Templates/Database kiezen → Pagina aangemaakt

0 reacties