Webdesign & Branding

Je hebt het waarschijnlijk al vaker langs zien komen. Webdesign en branding. Maar wat wordt er precies mee bedoeld? En ja, ík kan ook het webdesign en de branding voor jou/jouw bedrijf doen. Maar wat kan jij van mij verwachten en hoe ga ik te werk? Ik vertel je hier wat je moet weten over hoe ik te werk ga en wie weet ben ik de perfecte match voor jou!

Wat is webdesign?

Webdesign en branding zijn twee dingen die alles met elkaar te maken hebben, maar die niet altijd samen gebruikt worden. Webdesign gaat over het uiterlijk van je website. Het design dus! Wanneer je een website bezoekt, heb je bovenaan de header en een menu. In de header vind je vaak een logo. In het menu staan linkjes naar verschillende onderdelen van de website. Onder de header en het menu heb je de content staan. In dit gebied vind je informatie. Dit kan per website variëren. Bij een webshop vind je hier de producten, uitleg over de winkel en dingen die te maken hebben met de webshop. Bij bijvoorbeeld een blog, zie je in de content de blogs, informatie over de auteur et cetera. Onder de content vind je de footer. In de footer staat nog wat laatste informatie. De footer is de afsluiting van de pagina waar je je op bevindt. Webdesign geeft aan wáár alles moet staan, hoe groot alles is, hoeveel ruimte er tussen bepaalde blokken is en meer.

 

Wat is branding?

Branding gaat verder dan jouw website. Wanneer je op een website komt, zie je een logo en kleuren die (als het goed is) op elkaar afgestemd zijn. De herkenbaarheid van een merk of website wordt bepaald door de branding. Zoals de Albert Heijn een logo heeft, heeft het ook de herkenbare kleuren blauw en oranje. Deze kleuren zie je op de website, maar ook in de winkels, hun reclamefolders én op hun social media-kanalen. Als jij voor jouw blog, website of webshop óók herkenbaarheid wil door branding, moet je ervoor zorgen dat jouw logo en kleuren op elk kanaal met elkaar overeen komen. En nee, dat hoef je natuurlijk niet zelf te doen!

Wat jij wil en wat ik daarin kan betekenen.

Wanneer je een bedrijf of blog opstart, krijg je via de webhost te horen dat je WordPress op je website kan installeren. Vaak doet de webhost dit al voor je, dus hoef je geen ingewikkeld proces van installeren aan te gaan, gelukkig! WordPress geeft jouw website dan een standaard uiterlijk. Er hangt dan nog geen webshop aan je website vast en je kan er eigenlijk niet fantastisch veel mee.

Je wil méér dan een standaard thema, je wil een webshop en/of je wil zorgen dat je herkenbaarheid krijgt door branding. Je hebt waarschijnlijk al een beeld van wat je precies zou willen, maar je hebt geen idee hoe je dit voor elkaar kan krijgen. Coderen, hoe? Designen, wat? En daar kom ik van pas! Ik kan jou de website geven die jij verdient, die past bij jou en jouw brand. Door middel van webdesign zorg ik dat jouw site overzichtelijk en uitnodigend is en door middel van branding zorg ik ervoor dat jij die herkenbaarheid krijgt die ervoor gaat zorgen dat jouw brand niet één in een dozijn lijkt.

Hoe gaan wij samen werken aan jouw website?

Ik krijg vaak te horen dat mensen het lastig vinden om de stap te nemen om daadwerkelijk aan hun website te beginnen. Een webdesigner vinden die bij je past, contact opnemen met een webdesigner en dan ook nog eens moeten uitleggen wat je precies wil. Het zijn lastige stappen om te ondernemen, maar dat hoeft bij mij niet! Wanneer jij via mijn contactformulier contact met mij opneemt, en dat hoeft helemaal niet heel zakelijk te zijn, neem ik binnen drie dagen contact met je op. In ons eerste mailcontact laat ik je meteen weten of ik op dat moment met een ander project bezig ben en zo ja, wanneer ik voor je aan de slag kan gaan.

Wanneer ik voor je aan de slag ga, heb ik een aantal vragen voor je over jouw blog/bedrijf. Deze vragen stel ik zodat ik een goed beeld heb van wat jij met jouw blog/bedrijf uit wil stralen. Wanneer ik alle informatie heb, begin ik aan jouw webdesign en/of branding. Ik houd je op de hoogte van alles wat ik achter de schermen doe en zorg dat jouw visie op de eerste plaats blijft.